06 42291284 | info@demantelzorgontzorger.nl

Voor gemeenten

Het aantal mantelzorgers is de laatste jaren explosief toegenomen. Met het overdragen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de overheid naar gemeenten, is er veel regelgeving omtrent mantelzorg op het bordje van gemeentebesturen komen te liggen. Als gemeente bent u verplicht om burgers die dat nodig hebben mantelzorgondersteuning en onafhankelijke cliëntondersteuning te bieden. Dan is het natuurlijk heel fijn als de inwoners van de gemeente zelf weten hoe zij dit in willen vullen. De Mantelzorgontzorger kan daarbij helpen.

Onafhankelijke ondersteuning

Als onafhankelijke partij met gedegen kennis van aan zorg gerelateerde wet- en regelgeving ondersteunt de Mantelzorgontzorger mantelzorgers en cliënten. Bijvoorbeeld op het gebied van het aanvragen en regelen van zorg, het invullen van formulieren en het opstellen van een zorgplan. Ook ben ik in staat om mantelzorgzaken die wellicht te complex zijn voor gemeenteprofessionals van hen over te nemen. Daarbij valt te denken aan zaken op het gebied van huisvesting, vervoer, hulmiddelen en zorgtechnologie maar ook de inzet van vervangende vrijwilligers, uitkeringen, subsidies en het PGB. Mijn uitstekende kennis van wetten en regelgeving als Wmo, Zvw, arbeidsrecht en de jeugd- en participatiewet maakt dat ik, hoe moeilijk de casus lijkt te zijn, er toch een weg in weet te vinden.

: Meer dan Mantelzorgontzorger: toegepast gerontoloog

Naast gedegen kennis van wet- en regelgeving omtrent zorg en welzijn, kunt u bij de Mantelzorgontzorger ook terecht voor vraagstukken op het gebied van ouderen in het algemeen. Als toegepast gerontoloog fungeer ik als brug tussen ouderen en de samenleving. Het inrichten van age-friendly beleid op het gebied van zorg, wonen, arbeid en welzijn behoort tot mijn expertise, en ik ondersteun gemeenten daar graag in. Het feit dat ik tevens gespecialiseerd ben in zorgtechnologie maakt dat ik precies weet welke technologische ontwikkelingen toegepast kunnen worden om mensen zo lang mogelijk op een prettige manier thuis te laten wonen.

Mantelzorgontzorger voor mantelzorgers

Als mantelzorgmakelaar zet ik me primair in voor de mantelzorger zelf. Ik gids hem of haar door het vaak indrukwekkende woud van regelgeving, instanties en andere regeltaken, zodat de mantelzorger zich kan richten op wat echt van belang is: de zorg zelf, en een eventuele reguliere baan. Op die manier hoop ik als de Mantelzorgontzorger mijn naam waar te maken, en overbelasting onder deze oh zo belangrijke doelgroep te voorkomen.

Hier komt een titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Utilitatis causa amicitia est quaesita. Itaque illa non dico me expetere, sed legere, nec optare, sed sumere, contraria autem non fugere, sed quasi secernere. At iam decimum annum in spelunca iacet. Immo sit sane nihil melius, inquam-nondum enim id quaero-, num propterea idem voluptas est, quod, ut ita dicam, indolentia? Duo Reges: constructio interrete.