06 42291284 | info@demantelzorgontzorger.nl

Mantelzorgontzorger: voor mantelzorgers

Als mantelzorger heb je al genoeg aan je hoofd. De zorg voor een ouder, partner, broer, zus of bijvoorbeeld buurvrouw vraagt om voldoende inspanning, zonder alle regeltaken die er tegenwoordig bij komen kijken. Het kan voor jou als mantelzorger regelmatig voelen alsof het mantelzorgtakenpakket je boven het hoofd groeit. De Mantelzorgontzorger biedt uitkomst. Of je nou een jonge mantelzorger bent, met een broertje of zusje dat hulp nodig heeft, voor je hulpbehoevende partner zorgt of je ouders een helpende hand biedt: houd zelf de regie, met hulp van de Mantelzorgontzorger.

Hoe kan de Mantelzorgontzorger mij helpen?

Wanneer jij het gevoel hebt dat je teveel taken op je bordje krijgt, neem ik als gediplomeerd mantelzorgmakelaar jou een aantal van deze verantwoordelijkheden uit handen. Dat kan gaan om Wmo- en PGB-gerelateerde zaken, het aanvragen van bepaalde hulpmiddelen en aanpassingen, maar ook het uitzoeken en regelen van bepaalde subsidies en toeslagen. Ook voor het toegankelijk maken van indicatieprocedures, het invullen van formulieren, het zoeken van informatie en het bemiddelen met instanties en werkgevers kan je bij mij terecht. Verder regel ik passende dagbesteding en kan ik indien nodig vrijwilligers of alternatieve zorgoplossingen vinden. Zo kan jij je weer richten op wat belangrijk is: liefdevolle hulp bieden aan degene die dat nodig heeft.

De diensten op een rij

  • Zorg: indicatie, PGB, Wmo (aanvraag en keukentafelgesprek), WLZ, zorgaanbieders
  • Welzijn: dagbesteding, vervangende mantelzorg, tijdelijk verblijf, inzet vrijwilligers
  • Wonen: WMO, huisvesting, huurrecht, vervoer, hulpmiddelen, zorgtechniek
  • Arbeid: regelingen, CAO, maatwerk, afstemming werk&mantelzorg, mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid
  • Inkomen: uitkeringen, subsidies, toeslagen, belastingen, salaris uit PGB, eigen bijdrage CAK
  • Onderwijs: passend onderwijs voor jonge mantelzorgers
  • Seniorenadvies: adviezen op gerontologisch gebied betreffende Zorg, Wonen, arbeid en welzijn.

Houd zelf de regie, samen met de Mantelzorgontzorger

Wanneer je voelt dat je overbelast raakt of te weinig tijd hebt voor bepaalde zaken, vastloopt in de regelgeving, moeite hebt met het invullen van formulieren, de juiste instantie niet weet te vinden of simpelweg een vraag hebt, kan je altijd bij de Mantelzorgontzorger aan de bel trekken. Samen bekijken we wat jij nodig hebt, en op welke manier jij ondersteuning kan gebruiken. De Mantelzorgontzorger kan je de zorg zelf niet uit handen nemen, maar veel taken die in het verlengde van mantelzorg liggen zeker wel. En jij? Jij houdt te allen tijde zelf de regie!

Contactformulier