Jou dochter van 16 heeft een ernstige beperking

Sylvia-Coppens-Fotografie—Stralend040-262

Jou dochter van 16 heeft een ernstige beperking

Er is 24 uurs toezicht noodzakelijk. Soms bekruipt de wanhoop je als je weer door al die instanties heen moet. Ze hebben zomaar 14 uur zorg van haar indicatie afgehaald. Iemand wees je op mijn bestaan en vak.

 Je belt mij. 

  • In geen enkele regeling of wet kunnen we vinden dat jij terug zou moeten gaan na 14 uur zorg per week i.p.v. 40 uur per week.
  • Jij en ik stellen samen een zorgplan op.
  • We bellen een andere kinderverpleegkundige voor een nieuwe indicatiestelling.
  • Samen zijn we aanwezig bij de nieuwe indicatie stelling. Van de regel dat een moeder maximaal 14 uur per week zorg mag geven heeft deze wijkverpleegkundige ook nog nooit gehoord.
  • We leggen haar het zorgplan voor en we vragen om aansluiting van de ingangsdatum op verloopdatum van de oude indicatie.

In de nieuwe indicatiestelling van de  kinderverpleegkundige die volgt staan alle gevraagde uren. Echter de zorgverzekeraar wil niet aansluiten op de datum van de drie maanden geleden verlopen indicatiestelling.

Drie maanden waarin je 26  uur verpleegkundige zorg per week van buiten hebt moeten inkopen voor 53€ per uur. Dat is ongeveer 18000 € ! 

Zonder die zorg dreigt er levensgevaar voor je dochter dus die ging door! Je eigen uren tel ik maar even niet mee.  Wat een zorgen!

  • Praten, praten,  Diverse telefoongesprekken met de verzekeraar, e-mails en overtuigen met beleidsregels en wetten. Dan eindelijk na nog eens tien dagen komt het verlossende antwoord.

Het PGB komt met terugwerkende kracht en wel tot de 18e verjaardag van je dochter.

En na haar 18e verjaardag dan help ik je weer. Want jij als mantelzorger hebt zorgen genoeg.